Што е пребројување на предиво? - Текстил енциклопедија - Салд предиво

пред 1 година
1604
Сподели

Што е пребројување на предиво? Нека Salud Yarn одговори на вашето прашање! Салд предиво е кинески полиестер предиво и висок се водат најлон предива снабдувач со добра цена!

Коментари
Нема примени коментари
Детали за производот
Коментари

Што е пребројување на предиво? Нека Salud Yarn одговори на вашето прашање! Салд предиво е кинески полиестер предиво и висок се водат најлон предива снабдувач со добра цена!

Во системот TEX, бројот на броеви на предиво ја покажува тежината во грамови од 1000 метри од предиво. 

На пример, 100 Tex покажува дека 1000 метри предиво тежина 30 грама.

Колку е поголема вредноста, толку подебели влакна или предиво. На пример, предивото од 200 TEX е подебели од 100 Tex предиво, бидејќи во иста должина, на 200 Tex Yarn е потежок, па мора да биде подебел.

Само запомнете, во системот за предива Tex, толку е поголема вредноста, подебели влакна или предиво.


Добавувачи
DONGGUAN SALUD TEXTILE TECHNOLOGY CO.,LTD
Ревидираниот добавувач
2YRS
Room 503, Kaijun Building, No.19 Juxiang 3rd Road, Jiufu Community, Dalang Town, Dongguan City, Guangdong Province, China
Детали за производот

Што е пребројување на предиво? Нека Salud Yarn одговори на вашето прашање! Салд предиво е кинески полиестер предиво и висок се водат најлон предива снабдувач со добра цена!

Во системот TEX, бројот на броеви на предиво ја покажува тежината во грамови од 1000 метри од предиво. 

На пример, 100 Tex покажува дека 1000 метри предиво тежина 30 грама.

Колку е поголема вредноста, толку подебели влакна или предиво. На пример, предивото од 200 TEX е подебели од 100 Tex предиво, бидејќи во иста должина, на 200 Tex Yarn е потежок, па мора да биде подебел.

Само запомнете, во системот за предива Tex, толку е поголема вредноста, подебели влакна или предиво.